Google почита ловеца на крокодили Стив Ъруин

Google почита ловеца на крокодили Стив Ъруин
"Гугъл" (Google) представи нов дудъл днес. Този път той е в чест на годишнина от рождението на австралийския естественик и телевизионна звезда, известен като Ловецът на крокодили, Стивън Робърт Ъруин.


Стивън Ъруин е познат предимно от телевизионния сериал Ловецът на крокодили - оригинален научнопопулярен филм за животните в дивата природа, излъчван по цял свят с участието и на съпругата му Тери Ъруин. Те притежават и поддържат собствена зоологическа градина Australia Zoo в Куинсланд. Имат две деца - голяма дъщеря - Бинди Ъруин /родена 1998/, и по-малък син – Робърт.


От ентусиазиран ловец на крокодили, Ъруин успява да изгради международна телевизионна кариера и същевременно да развие активна дейност за опазване на околната среда и популяризиране на туризма. Той е заклет природозащитник.


Подценяването на опасностите и рисковете, които крие дивата природа, често е повод за критика към стила му на живот. Един от многото случаи при които той показва ненужна храброст е случката през януари 2004, когато държи едномесечния си син в едната ръка, а с другата храни крокодил на 3,8 метра от него.


Стив Ъруин загива нелепо на 4 септември 2006, когато при гмуркане по време на снимки в района на Големия бариерен риф, скат го убожда в зоната около сърцето с отровния шип на опашката си.


Източник: novini.bg

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари