Топ 5 на най-добрите цветя за градината на балкона

Топ 5 на най-добрите цветя за градината на балкона
Най-добрите цветя за балконската градина са тези, които могат лесно да растат в ограничено пространство.

Можете да ги отглеждате във всякакви съдове – саксии за прозорци, висящи кошници или контейнери без никаква трудност.


Петунии


Петуниите са едни от най-любимите цветя на градинарите. Те цъфтят обилно с изящни пъстри цветове, които разпространяват фин аромат през целия ден. В допълнение на това те ще ви радват с бърз растеж. Цветовете украсяват балкона в лилави, розови, виолетови, червени или бели багри. Петуниите растат добре във висящи кошници и в контейнери. Трябва да имате предвид, че изискват за развитието си слънце и редовно торене, но прекомерното поливане е пагубно.


Здравец 


Това е изключително цвете, което ще расте на балкона. То има приятна миризма и е лесно за отглеждане. Здравецът не се нуждае от много слънчева светлина и вода, за да ви радва с ярки цветове в розово, червено, лилаво или бяло. Налични са хиляди разновидности на здравеца, както едногодишни, така и многогодишни.


Бегония 


Бегонията има не само красиви цветове в червено, розово, оранжево, бяло и дори златисто, но също така може да ви радва и с уникалните си пъстри листа, които впечатляват дори и без цъфтеж. Идеална е за сенчести балкони. Има сортове бегонии, които могат да се отглеждат и във висящи кошници. Тяхното основно изискване е влажна и плодородна почва.


Трицветна теменужка 


Деликатният аромат, кадифеният блясък, уникалният вид и богатата палитра са само част от причините, поради които цветарите обичат теменужките на балкона. Пъстрите цветя приличат на забавни лица. Те могат да се настаняват не само в саксии на прозореца, но и в големи кашпи и дори висящи кошници. Теменужките ще се чувстват най-добре в плодородна, хумусна, неутрална или слабо кисела почва при слънчево местоположение.


Хризантеми 


Хризантемите са вторите по популярност цветя след розите. Те могат да се отглеждат в почти всяка част на света. Ще растат добре и на терасата в контейнери, ако им осигурите ярко слънце, подходяща почва и редовни поливки с вода.

Източник: Agrozona.bg

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари