Качеството на храните ще бъде тема на кръгла маса

Качеството на храните ще бъде тема на кръгла маса
Тя ще се проведе в края на май за 11 пореден път

Съюзът по хранителна промишленост организира за 11 път кръгла маса на тема „Качеството на храните – мит или реалност“, която ще се проведе на 29 май 2019 г. в Дома на науката и техниката в София. Целта на кръглата маса е да бъдат дискутирани актуални проблеми в областта на качеството на храните от различни гледни точки – производители, преработватели, търговци и потребители, както и на контролните и сертифициращи органи. Сред темите, които ще бъдат обсъждани от различните участници във форума, ще бъдат актуалните проблеми и решения на биологичното производство, начините на сертифициране и подпомагане, както и алтернативите на това земеделие. Ще се говори и за двойните стандарти в храните, за които вече има напредък на европейско ниво, както и за замърсителите в храната. Във вторият панел, предвиден на кръглата часа, ще бъде обсъждано оползотворяването на хранителните отпадъци, какво се случва с екарисажите в страната и как оперират организациите за оползотворяване на отпадъците.


В рамките на срещата разисквания ще се проведат и по европейските изисквания за ограничаване на употребата на еднократни пластмасови изделия, съобщават от Съюза по хранителна промишленост.


В кръглата маса участие ще вземат експерти от различни министерства, специалисти от научни институти, браншовици, производителите, потребителски и работодателски организации.

Източник: Agrozona.bg

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари