Жертвите на коронавируса са 170, болните - 7711, СЗО заседава извънредно

Жертвите на коронавируса са 170, болните - 7711, СЗО заседава извънредно
Китайските власти съобщават, че още 38 души са починали от коронавируса 2019-nCoV в рамките на денонощие. Жертвите на болестта вече са най-малко 170, предаде Дойче веле.

По данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай, регистрираните случаи на заразени хора вече са 7711, а при други 12167 има съмнение, че са инфектирани с вируса.


Потвърден е и първият случай на заболяването в Тибет - единствената част на страната, където то все още не беше разпространено.


Междувременно беше съобщено, че днес в Световната здравна организация ще се проведе извънредно заседание, на което отново ще бъде обсъдена възможността за обявяване на международна извънредна ситуация заради заразата. Информацията беше съобщена в Туитър от генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебреисус.


Той отбелязва, че само 1% от заболелите са извън Китай. "Но в три други страни е регистрирано предаване на вируса от човек на човек" - посочва директорът на СЗО.


Извън Китай към 29 януари са регистрирани над 50 случая. Сред страните, в които е проникнал вирусът, са Австралия, Виетнам, Германия, Канада, Малайзия, ОАЕ, Сингапур, САЩ, Тайланд, Франция, Южна Корея, Япония.

Източник: NEWSBG

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари