Почина жена с положителна проба за коронавирус

Почина жена с положителна проба за коронавирус
В страната случаите на COVID-19 са вече 94

Tрета жертва на коронавируса у нас. Починала е 80-годишната пациентка, която беше настанена в „Пирогов” с коронавирус и инсулт. За смъртния случай съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния оперативен щаб.


Стана ясно, че в страната има две нови положителни проби за COVID-19. Така общият брой на заразените достигна 94. Единият от новите случаи е на 39-годишна жена от Бургас, която е била готвач в заведение в Банско. Прибрала се е преди седмица и е била в контакт с 25 души. Двама граждани на Северна Македония също са дали положителни проби след почивка в зимния ни курорт. Вече има и пациент с COVID-19 в Благоевград.


Мутафчийски поясни, че голяма част от 94-те лица с положителни проби не са хоспитализирани. Настанените в столичните болнични заведения са с двустранни бронхопневмонии, но все още без признаци на дихателна недостатъчност. 


Един лекар е заразен с коронавирус във Велико Търново, но той няма общо с лежащия в болницата пациент. 


Стана ясно, че не всички британски туристи, почивали в Банско, са напуснали България. Някои от тях още са на летище София. Очаква се скоро те да отлетят към родината си, като с това са ангажирани Британското посолство, МВнР, авиопревозвачите и МВР.


Обстановката по света остава динамична. „Има доста голям ръст на заболелите и на смъртните случаи. Новите са 15 000, а болните от коронавирус са вече 220 000”, обобщи Мутафчийски.


Източник: https://nova.bg/ 

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари