Защо да не снимаме храната си за Instagram

Защо да не снимаме храната си за Instagram
Филтър "хубава храна", малко настройки на яркост, контраст, леко изрязване оттук-оттам и готово - перфектният пост за Instagram. И на него не е наша милост, а това, което има в чинията пред нас. Подобни снимки, скрити зад хаштагoвете #instafood и #foodporn има над 290 милиона.

Човек може да се познава по приятелите, но със сигурност и по това, което яде. Учените пък ни казват, че можело да издържим без храна 50-70, та даже и 100 дни. Друг път! А какво ще снимаме през това време? 


Ако сме от маниаците, които държат да информират всичките си последователи за дневното си менюто, вероятно имаме проблем. И не го осъзнаваме. Поне докато не го видим нагледно върху талията и ханша.


С две думи - постването на снимки на храна в Instagram ни кара да ядем повече. Причината - стремим се чинията да изглежда красива, богата, отрупана и цветна. 


Така, вместо едното парче месо, което принципно ни е достатъчно да се наядем, ще сложим две. Ей така, за разкош и симетрия. Пък и да не си помисли някой, че сме на диета...


За да избегнем подобна възможност, слагаме и няколко парченца шоколад до мюслито и плодовете. Нали не е хубаво човек да се лишава от нищо?


Зависимостта "снимаме - ядем повече" се отбелязва и от инфлуенсъри в Instagram, запалени по здравословното хранене. А при тях снимането на храната е ежедневие, пише Cosmopolitan. И не може да се отрече, че дори едни зеленчуци и едни яйца могат да изглеждат като произведение на изкуството.


Но не трябва да забравяме, че е важно не само какво ядем, но и колко. Ако дневната дажба някак не изглежда особено фотогенична, решението е много просто - хапваме, без да снимаме. 

Източник: NEWSBG

Споделете в социалните мрежи:

Google+
Коментари